Čtenáři díky srozumitelné formě za pomoci názorných a detailních fotografií hravě zvládnou i náročnější pokrmy jako například svíčkovou Wellington, těstoviny plněné lososovým krémem nebo francouzské makronky. Speciál je sestaven z různých sekcí jako jsou předkrmy, středomořská kuchyně, maso, drůbež, ryby a mořské plody, chuťovky a dezerty, aby si čtenář mohl sestavit celé menu.
"Tento nejnovější speciál časopisu Gurmet pomůže komukoli, tedy i méně zdatným kuchařkám a kuchařům, uvařit v domácích podmínkách desítky jídel z celého světa, ať jde o klasické recepty italské kuchyně, náročnější postupy francouzské ale i exotičtější jídla, která v sobě skrývají méně známé ingredience,” řekla šéfredaktorka Johana Grohová.
Forma krok za krokem je ideální způsob, jak se seznámit i s jídly, které jsme ochutnali na dovolené či v restauraci, ale dosud jsme neměli odvahu je vyzkoušet doma.
Speciál stojí 79 korun a je možné ho koupit na stáncích od 21. září.